post

J.S. Bachs Matthæuspassionen med Københavns Drengekor

Johan Sebastian Bachs berømte Matthæuspassionen er en dramatisk og poetisk musikalsk fortolkning af Jesu lidelseshistorie. Værket blev komponeret til brug for gudstjenesten langfredag 1729 i Thomaskirken i Leipzig, hvor Bach var blevet ansat i 1723. Bach skrev passionen for to kor, to orkestre og fem solister. Det musikalsk værk bliver af mange betragtet som det største kunstværk i den protestantiske kirkemusik.
 
Skt. Clemens Drengekor blev startet af Carsten Seyer-Hansen i 2003. Koret består i dag af ca. 40 drenge og dirigeres til daglig af Brian Stenger Poulsen. På drengekorets seneste udlandsrejse i Tyskland i 2021, blev der givet koncert i blandt andet Kiel, hvor koret fik Kieler Knabenchor som venskabskor. De tyske korsangere kommer på et tidspunkt til Danmark og synger med Skt. Clemensdrengene.    
 
Københavns Drengekor blev grundlagt i 1924 og består i dag af 60-80 veluddannede drengesangere og 30 professionelle mandskorsangere. Drengene uddannes på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole. Korets chefdirigent og kunstneriske leder er Carsten Seyer-Hansen.
 
Kimen til Aarhus Bach-Selskab blev lagt efter en opførelse af Matthæuspassionen i Aarhus Domkirke i foråret 1988. Her opstod idéen om at danne en forening, der skulle påtage sig at bringe musik af Johann Sebastian Bach til opførelse i Aarhus – i særdeleshed hans sjældent spillede værker. Aarhus Bach-Selskab blev endeligt stiftet i 1990.
 
Aarhus Domkirke
Søndag den 3. april kl. 13.00 – 16.00
 
Program:
Johan Sebastian Bach
Matthæuspassionen
 
Medvirkende:
Gerald Geerink, Evangelist
Nikolaj Elsberg, Jesus
 
Clara Cecilie Thomsen, sopran
Sophie Hagen, alt
Mathias Hedegaard, tenor
Frederik Rolin, bas
 
Københavns Drengekor
Skt. Clemens Drengekor
Aarhus Bach-Selskab
Dirigent Carsten Seyer-Hansen
 
Pris:
Voksne: 210,00 kr. – 280,00 kr. (+ gebyr)
Under 25 år: 180,00 kr. – 200,00 kr. (+ gebyr) 
Køb via Billetto – eller ved indgangen fra kl. 12.00.