Hvad kan vi tilbyde?

hvad_kan_vi_tilbyde-890x198

Hurtige skift i undervisningen, nærvær og mange sociale aktiviteter er kernen i vores dejlige kor.
At synge i drengekor giver oplevelser for livet. Du bliver en del af et fællesskab, hvor det at synge klassisk musik på højeste niveau og med nogle af landets bedste musikere går hånd i hånd med et fantastisk kammeratskab, som går på tværs af aldersskel.

 “Man bliver også venner ved siden af koret”
Oliver, 12 år

De yngste drenge i koret er 8-9 år gamle, mens de ældste sangere er omkring 60 år. Når vi synger sammen, er vi ét kor, og når vi rejser på kortur sammen, én samlet flok, som du også kan se på billederne fra nogle af vores ture.

“Man skal bare prøve at komme, for det er rigtigt sjov og slet ikke kedeligt at være med i et kor. Efter at have været til undervisning 2-3 gange, bliver man bidt af det!” – Malte, 13 år

Det er aldrig kedeligt at møde op til undervisning onsdag eftermiddag fra kl. 16-17.45 i Kannikegade nr. 12, hvor koret til dagligt holder til.

UNDERVISNINGEN

Når du synger i drengekor, lærer du at synge – både i kor og alene. Undervisningen består af mange elementer, som skaber bevægelse og hurtige skift, så du aldrig kommer til at sidde stille på en stol særlig længe ad gangen.
Ud over undervisning i solosang af uddannede sangpædagoger består undervisningen af hørelære og musikteori. Dette kan du bruge, hvis du spiller et instrument, eller senere skal beskæftige dig med musik. Vi synger musik fra en masse forskellige lande, så du får også gennem korsangen indblik i en række sprog – latin, tysk, engelsk og fransk, for bare at nævne nogle.

“Man sidder altså ikke bare og synger. Vi leger, slås, spiller bold og alt muligt andet” – Alexander, 13 år

Vi lægger stor vægt på skift i undervisningen, da vi godt ved, at det kan være svært at sidde stille længe af gangen, ligesom man skal i skolen. Derfor er der mange sjove fysiske øvelser og aktiviteter indimellem, og pauserne består gerne af en boldkamp.
Der er altid noget at se frem til, da koret afholder mange koncerter i løbet af året, og man kan desuden tjene lidt lommepenge ved at synge i Aarhus Domkirke nogle søndage om året.

FÆLLESSKAB

I vores kor betyder det sociale mindst ligeså meget som det teoretiske, og derfor er der mange aktiviteter, som f.eks. studieture til andre kor både her i Danmark men også i udlandet.

“Når vi er ude at besøge andre kor, bor vi hjemme hos dem, og så får man jo venner fra hele verden og Danmark på den måde” – Karl, 11 år

Drengenes forældre er gode til at støtte op om koret og deltager aktivt i fællesskabet omkring koret, både i form af at køre drengene frem og tilbage når der er koncert, skrive ansøgninger til fonde når der skal rejses penge til udenlandsk studieture eller ved at bage en kage.
Alt i alt er kombinationen af den professionelle undervisning og vores sociale sammenhold kernen i, at man onsdag efter onsdag har lyst til at komme til undervisning, og bliver i koret år efter år.

Er du interesseret i at blive medlem, så klik her