Vores historie

Vores historie - Skt. Clemens Drengekor

Historien om Skt. Clemens Drengekor er kort fortalt en historie om at skabe et ambitiøst kor med rum til leg, fællesskab og læring. I maj 2003 tog Domkantor Carsten Seyer-Hansen sammen med Aarhus Musikskole initiativet til Skt. Clemens Drengekor, og allerede i november samme år afholdt vi vores første koncert. I dag dirigeres koret af Brian Stenger Poulsen og tæller 45 drenge og mænd i alderen 9-60 år. Vi afholder ca. 10 koncerter om året og tager på studieture i både ind- og udland, når lejligheden byder sig.

En vigtig filosofi har fra begyndelsen været, at drengene skal møde andre drenge, som også synger. Derfor har vi stort set hvert år i korets levetid lavet fælles julekoncert med Herning Kirkes Drengekor og sunget koncerter sammen med både Thisted Drenge- og Mandskor og Haderslev Drengekor.

På egen hånd har koret givet koncerter i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig og sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Aarhus Symfoniorkester, BaSix, Vocal Line, Kaare Norge, Aarhus Jazz-Orchestra og Fallulah.

Koret har siden starten været tilknyttet Aarhus Domkirke, og undervisningen af drengene foregår i samarbejde med Aarhus Musikskole. Vi er et kor med musikalske ambitioner, og derfor har undervisningen fra dag et været på et højt niveau. Vi er anerkendt af Statens Kunstråd som et professionelt amatørkor, og vi samarbejder med en lang række professionelle aktører.

Er du interesseret i at blive medlem, så klik her