post

Åbent Hus i drengekoret – januar 2023

Hvordan er det mon at synge i drengekor?

Kom til åbent hus mandag den 9. eller 16. januar kl. 16.00 – 17.00 og få svaret.
Her holder Skt. Clemens Drengekor og Skt. Clemens Spiredrengekor åbent hus for drenge i 0. – 5. klasse.
Kom og vær med, mød sangerne og dirigenterne, og hør mere om, hvordan det er at synge i drengekor.

Allerøverst i Domkirkens lokaler, Kannikegade 12, i hjertet af Aarhus, ved siden af Aarhus Teater og lige overfor Aarhus Domkirke, samles hver uge ca. 50 drenge i alderen 6 – 28 til korprøver.

Humøret er højt, i Skt. Clemens Drengekor får man hurtigt mange venner, det sociale liv i koret prioriteres højt og med korets store aldersspredning får man venner i alle aldre. Kommer man tidligt nok, kan man nå at give den gas med brætspil, bordfodbold eller bordtennis, spille klaver eller bruge korets store musikbibliotek, før korprøverne går i gang. I pausen serveres der mad, så man ikke taber pusten undervejs. I Skt. Clemens Drengekor er der hyggeaftener og øveweekends, og koret tager på koncertturnéer og har gennem været mange steder, bl.a. i Frankrig, Tyskland, Tjekkiet, Østrig og på Færøerne.

Korprøverne har mange skift undervejs, så det ikke bliver kedeligt, man får sangundervisning af en professionel sanglærer, og man lærer at læse noder og rytmer.

Skt. Clemens Spiredrengekor
For drenge mellem 6-8 år. Koret ledes af Andrea Krüger-Holm og mødes mandage 16-17. Her introduceres musikkens grundbegreber, rytme, puls og toner.

Skt. Clemens Aspirantkor
Koret er et introduktionskor til selve drengekoret. Koret øver onsdage 15-16, for drenge mellem 7-8 år. Her intensiveres læring af noder og rytmer og koret synger med til nogle af drengekorets projekter.

Skt. Clemens Drengekor
For drenge mellem 8 – 28 år og disses fædre. Koret dirigeres af Brian Stenger Poulsen. Sopraner øver mandage og onsdage 16-18. De dybere stemmer øver onsdage 16-19. Det er ikke en forudsætning for at komme med i drengekoret, at man har deltaget i Spire- eller Aspirantkor.

Hvis du er i alderen 6. klasse – 28 år eller har spørgsmål, kan du kontakte dirigenten Brian på tlf.nr. 21 56 82 40. 

Åbent Hus, mandag den 9. og mandag den 16. januar kl. 16.00 – 17.00.
Sted: Kannikegade 12, 8000 Aarhus C.